chevroletcamaro.cz

Unleashed Fuel Only

První jarní start

Minulou sobotu jsem se chystal natočit na kameru první jarní start. Bohužel z toho asi bylo Camaro tak nervózní, až si odpálilo zapalování. Jednoduchý test připojení nové svíčky na startovací kabel (to aby se nemusela žádná šroubovat z motoru) doložil fakt nefunkčnosti zapalovací jednotky. I jal jsem se zjistit příčinu ztráty životně důležité jiskry.

  1. Napětí 12V na přívodním kabelu do rozdělovače (tlustý růžový kabel) – OK
  2. Kontrola zapalovací cívky
    - primární vinutí – mělo by mít cca 300 Ohm - OK
    - sekundární vinutí – mělo by mít cca 30 kOhm – OK
  3. Problém tedy může být níže – v ovládacím modulu (ignition control module) nebo cívce statoru (ignition pick-up coil)
    - test se provádí připojením žárovičky mezi signální výstup rozdělovače pro otáčkoměr a kostru, pokud bude žárovka blikat, fungují ty věcičky dobře, pokud bude trvale svítit, problém v některých z výše zmíněných součástkách.
    - žárovička svítila nepřerušovaně – KO

Úkolem se stalo co nejrychleji získat náhradní díly, protože termíny srazů, STK a testací se blíží závratnou rychlostí. Využil jsem tedy amerického obchodu RockAuto, kde jsem objednal:

FedEx opravdu nezklamal a díly doručil 3 dny po objednání! Výměna cívky statoru (pickup) bývá poměrně náročná, protože je nutné vytáhnout a rozebrat zbytek rozdělovače. Proto jsem zvolil jednodušší první variantu, výměnu ovládacího modulu. Výsledky této náročné diagnostické operace můžete posoudit na následujícím videu.

Za velmi hodnotné informace a rady děkuji uživatelům fóra NastyZ28.com.

Komentáře (4) -

  • Venito

    23.03.2009 18:08:17 | Odpovědět

    Jak vidno, povedlo seSmile ICE start si sice zblajznul neco malo oleje, ale nadherne bublani s tebou ted bude urcite do listopaduSmile Benzin ted mame levnejsi, poradne toho vyuzij!

  • xjohny

    23.03.2009 18:10:05 | Odpovědět

    Ono to hlavně bylo strašně našlapaný, takže benzín byl všude i ve výfukách, i proto ten čoud Smile

  • Venito

    23.03.2009 18:26:55 | Odpovědět

    je jasne ze karbec neni po zime to co strikackaSmile prosimte nemel bys nejake pekne videa tveho camara? neco co neni na youtubeSmile

Přidat komentář

Loading