chevroletcamaro.cz

Unleashed Fuel Only

Reinkarnace interiéru VI - Renovace plastů hotova

Je tomu již nějaký ten týden, neřku-li měsíc, co jsem odstartoval práce na návratu interiérových panelů do původní (nebo alespoň blízko původní) podoby. Pod nainstalovanou modrou plyší, vrstvou lepidla a černou barvou se ukrývala originální velbloudí hněď. Naštěstí nebyl problém sehnat speciální spreje s přesně odpovídající barvou vhodné pro aplikaci na všechny pružné části - od plastů až po vinyl. Před samotným lakováním bylo zapotřebí plasty připravit, to znamená zatmelení zbytečných děr vytvořených kvůli uchycení modroplyše, slepit popraskaná místa tam, kde to ještě šlo a posléze očistit a lehce zdrsnit povrch.

Repair

Before Paint

Right Sail Panel Before

A jak vypadají výše zobrazené plasty po lakování?

Painted & Polished Right Sail Panel After

Největší práci daly překvapivě ty největší kousky, tedy zadní spodní panely. U těchto jsem zakusil slušné dávky perchloru, toluenu, tmelu, lepidla a acetonu. Vždy po dokončení jednoho z nich jsem toho měl plné kecky, resp. nos a plíce. Ale nakonec se dílo zdařilo a snad to ani nevypadá věru zle.

Passenger's Lower Panel Before Passenger's Lower Panel After Passenger's Lower Panel With Grille

Jak jste si jistě všimli, lakování neušla ani mřížka reproduktorku. Ty repro chrastítka zatím instalovat zpět nehodlám, snad časem, kdy budu z nudy přemýšlet o nějakém kvalitním audiu. Pochybuji ale, že k tomu ještě v tomto desetiletí dojde. Dnes se tedy rozloučíme pohledem na celou vykoupanou rodinku pěkně pohromadě:

All Panels

Komentáře (2) -

  • Jamaha

    02.02.2009 18:50:00 | Odpovědět

    a Vasil bude v dalsim clanku?

Přidat komentář

Loading