chevroletcamaro.cz

Unleashed Fuel Only

Reinkarnace interiéru IV - Na Nový rok s novou podlahou

Není kvalitnějšího přivítání Nového roku nežli s dokončením prací na obnově podlahy. Tímto článkem volně navážu na první episodu renovace interiéru, kteroužto jsme uzavřeli pohledem na německou atrapu koberce. Zde bych rád poznamenal, že by správný koberec pro mé Camaro měl končit "ocáskem", který se vměstná mezi zadní sedačky. Doposud si tam vysedávál kousek přeloženého gumového plátu zajištěný k podlaze přední okenní lištou. Po odstranění tohoto komického artefaktu se mi konečně naskytl pohled na holou podlahu.

Photobucket Photobucket Photobucket

Nejenže jsou patrné všudypřítomné následky oranžového šílení, objevena byla i nepříjemná, ale vesměs očekávaná další vada na ošklivosti - koroze, ta nenáviděná a smrtelná choroba každé běžné oceli. Naštěstí postižená místa nebyla nikterak rozsáhlá a za pomoci šikovného autokarosáře, který se již v minulosti postaral o sestavení nových výfuků, byly tyto vady na kráse chirurgickým zákrokem odstraněny.

Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Dále jsem z podlahy odstranil jalové šrouby, které v ní byly jen proto, aby je z druhé strany jistila matka. Zřejmě pozůstatek minulých výfuků. Po jejich likvidaci byly otvory zaceleny tmelem se skelným vláknem. Tato akce, žel bohu, není kvůli jejímu minoritnímu rozsahu fotograficky zdokumentována.

Hrátky s barvičkami

Nejprve mne hříšné myšlenky nasměrovaly ke koupi Resistinu na bázi PVC ve spreji. První pixla šla v pohodě, vše pěkně stříkalo a rychle schlo. "Pohoda", říkal jsem si, pravda, než jsem se pokusil použít zbylé 2 spreje, u kterých se totálně ucpávaly trysky. Dočasným řešením bylo koupení sady víček pro sprejery z hip-hop shopu. Ta díky většímu propouštěnému množství vydržela o trochu déle, asi tak o 10 vteřin. Z toho vyplývá, že po pár minutách stříkání došel jeden sprej a 18 trysek. Tudy cesta opravdu nevedla. Další osudovou chybou se stal pokus použít druhý resistin ve spreji, tentokráte nepřelakovatelný... Ten asfaltový smrad se v garáži držel ještě týden potom. Protože tento výsledek byl neakceptovatelný, byl jsem nucen strávit něco přesčasu se zpětným odstraněním této vrstvy.

Po takto strávených dnech naplněných nadáváním, pocity zoufalosti a sebevražednými sklony jsem se naštěstí rozhodl nepokračovat tímto směrem a použít klasickou šedou základovou barvu. Nakonec však přišel okamžik konečného sejmutí všech ochranných krycích vrstev kolem okolo a dostavil se příjemný pocit toho, že mám za sebou jeden z nejdůležitějších kroků k návratu demontovaných věcí zpět do auta.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Během opravy podlahy bohužel padlo za vlast madlo pravých dveří. Na druhou stranu je to skvělá příležitost ke koupi nového, lepšího :-)

Photobucket

Komentáře (5) -

  • Mr.Zamboo

    04.01.2009 12:33:50 | Odpovědět

    Kdo strikal tu ridicovu stranu, vypada jak kdyz to strikali jiny ruce...

  • xjohny

    04.01.2009 15:17:05 | Odpovědět

    No pravda, stříkal to příbuznej, co mi s tím pomáhá. To je fakt na těch fotkách vidět rozdíl? Taky tam můžou být jiný světelný podmínky, ale pravda, že to dělal jiným a asi i lepším stylem než já.

  • Jamaha

    04.01.2009 15:22:59 | Odpovědět

    To sem strikal ja.... ;)

  • Mr.Zamboo

    06.01.2009 17:26:21 | Odpovědět

    Dobra prace....
    xjohny: Drz se ho

  • xjohny

    07.01.2009 9:48:49 | Odpovědět

    Ale pořád jsi mi neřekl, kde vidíš rozdíl ;)
    Navíc - ta "moje" strana byla stříkaná nějaký týden zpět a navíc se po ní (přikryté) přelézalo na druhou, takže, pravda, může vypadat trošku mdle.

Přidat komentář

Loading